Η Ακαδημία του Ομίλου Αντισφαίρισης Χολαργού διαδάσκει το σύστημα εκμάθησης τένις της Διεθνής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (ITF)  play and stay. Tο σύστημα υιοθετεί νέες πρακτικές και μεθόδους διαδασκαλίας, προκειμένου να ανταποκριθούν στις σύγχρονες ανάγκες και να βοηθήσουν στη διάδοση του αθλήματος.

Η φιλοσοφία της μεθόδου Play and Stay είναι οι προπονητές να διδάξουν τις βασικές κινητικές δεξιότητες μέσα από ένα παιχνίδι τένις, έτσι ώστε τα παιδιά-παίκτες να χρησιμοποιήσουν τις ανταλλαγές και το σκορ όσο το δυνατόν συντομότερα. Η ITF εισάγει μια διαβάθμιση 3 επιπέδων, η οποία χρησιμοποιεί διαφορετικά μεγέθη γηπέδων και πιο αργές μπάλες (κόκκινες, πορτοκαλί, πράσινες). Τα παιδιά μέσα από τα πρώτα μαθήματα είναι σε θέση να αλλάξουν μπάλλες και να παίζουν πόντους κανονικά. Έτσι δεν βαριούνται και δεν απογοητεύονται και αγαπάνε το τένις από την αρχή. 

Τα τμήματα που διδάσκονται στην ακαδημία είναι:

>>ΜΙΝΙ ΤΕΝΝΙΣ<<

Στο τμήμα εγγράφονται παιδιά ηλικίας από 4 έως 6 ετών με σκοπό να αποκτήσουν μία πρώτη επαφή με το άθλημα του τένις, 
μέσα από προγράμματα ειδικά καταρτισμένα για παιδιά αυτής της ηλικίας.
Το κάθε τμήμα μίνι τένις απαρτίζεται από 6 έως 8 παιδιά τα οποία προπονούνται δύο (2) φορές ανά εβδομάδα από μία (1) ώρα κάθε φορά. 

>>ΒΑΣΙΚΗ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΕΝΙΣ<<

Στο τμήμα εγγράφονται παιδιά ηλικίας από 6ετών με σκοπό να μάθουν τα βασικά χτυπήματα του τένις. Τα παιδιά αρχίζουν με κόκκινη μπάλλα συνεχίζουν με πορτοκαλί και μετά με πράσινη μέχρι να φτάσουν στην κανονική μπάλα. Κάθε παιδί μπαίνει στο τμήμα του αντίστοιχου επιπέδου του σύμφωνα με την αξιολόγηση που γίνεται από τους προπονητές.
Το κάθε τμήμα βασικής εκμάθησης τένις απαρτίζεται από 6 παιδιά τα οποία προπονούνται 
δύο (2) φορές ανά εβδομάδα από μία (1) ώρα κάθε φορά. Μόνο το τμήμα της κόκκινης μπάλλας (αρχάρια 6+ετών) είναι έως οκτώ παιδιά. 

 

>>ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΕΝΙΣ<<

Στο τμήμα εγγράφονται παιδιά τα οποία έχουν έχουν αξιολογηθεί από τους προπονητές της σχολής και δύναται να λάβουν μέρος σε αγώνες τένις της κατηγορίας τους. Σκοπός του τμήματος είναι η προετοιμασία των αθλητών για τη συμμετοχή τους σε αγώνες τένις.
Το κάθε τμήμα εντατικής εκμάθησης τένις απαρτίζεται από 4 παιδιά τα οποία προπονούνται κατ’ ελάχιστο 6 ώρες την εβδομάδα.

Κόστος Δισδάκτρων:

Mini tennis και Βασική εκμάθηση:  2 ώρες τη βδομάδα-200€ ετησίως (αντίστοιχα 3 ώρες 300€ κ.ο.κ)

Εντατική εκμάθηση: Τμήματα των 4 ατόμων τουλάχιστον 6 ώρες- 110€ η ώρα/ετησίως (6 ώρες =660€ ετησίως)

Τρόποι καταβολής:

Τα δίδακτρα της σχολής καταβάλλονται σε δύο ισόποσες δόσεις. 
Η πρώτη δόση καταβάλλεται κατά την εγγραφή και η δεύτερη μέχρι τέλος Νοεμβρίου του κάθε έτους. 

Ειδικά για τις οικογένειες πουυ έχουν εγγεγραμμένα τουλάχιστον 3 μέλη υπάρχει έκπτωση 30% στο ποσό του τρίτου μέλους (Για 4 μέλη στο 3ο & 4ο κ.ο.κ)

Η έκπτωση δεν ισχύει στα τμήματα της εντατικής εκμάθησης που έχουν έκπτωση 35% στο κόστος. (Προπονητής+εξοπλισμός)

ΣΗΜΕΙΩΣΗΤο περιεχόμενο του κανονισμού αυτού μπορεί να αλλάξει από το Δ.Σ.
λαμβάνοντας υπ’ όψιν προτάσεις των προπονητών και των μελών που σκοπό έχουν την περαιτέρω βελτίωσή του.