Ιστορία του Ομίλου!

Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Χολαργού, ιδρύθηκε το 1982 από μια ομάδα ανθρώπων,που αγαπούσαν το άθλημα του τέννις και οι οποίοι φροντίζουν μέχρι σήμερα για την προώθηση του,με τους καλύτερους δυνατούς τρόπους στην κοινωνία του Χολαργού, πάντα σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και βεβαίως με τον Δήμο Χολαργού, ο οποίος και συνδράμει
την όλη προσπάθεια.

Λίγα Λόγια για το Άθλημα!

Το τένις έχει τις ρίζες του σ’ ένα παιχνίδι που πρωτοξεκίνησε να παίζεται από Γάλλους ευγενείς το 13ο αιώνα και ονομαζόταν «Le Jeu du Paume».

Le «Jeu du Paume» ή αλλιώς «το παιχνίδι της παλάμης» ξεκίνησε να παίζεται στις μεγάλες σάλες των παλατιών της Γαλλίας, αρχικά με μια μπάλα που την χτυπούσαν με την παλάμη, ενώ σύντομα γι’ αυτό τον σκοπό χρησιμοποιήθηκαν οι πρώτες ρακέτες. Το παιχνίδι άρχισε να εξαπλώνεται σε όλη τη Γαλλία το 17ο αιώνα, χρονολογία που γίνεται γνωστό και στην Αγγλία, στην οποία κατασκευάζονται και τα πρώτα ανοιχτά γήπεδα. Το 1877 το τένις άρχισε να παίζεται με τους περισσότερους από τους κανονισμούς που ισχύουν μέχρι σήμερα, ενώ την ίδια χρονολογία διοργανώθηκε το φημισμένο τουρνουά Wimbledon,το οποίο ήταν και το 1ο τουρνουά τένις παγκοσμίως.

Σύντομα, το τένις άρχισε να εξαπλώνεται και σε άλλες χώρες, όπως η ΗΠΑ και η Αυστραλία, ενώ μετά τον 1ο παγκόσμιο πόλεμο άρχισε να παίζεται σε πολλές από τις Βόρειοευρωπαϊκές χώρες.
Μέχρι το 1968 το τένις ήταν ένα καθαρά ερασιτεχνικό άθλημα. Ωστόσο, το 1968 ήταν χρονολογία ορόσημο, αφού το τένις έγινε για πρώτη φορά επαγγελματικό άθλημα.
Σήμερα, υπάρχουν εκατοντάδες τουρνουά ετησίως, όμως τα 4 πιο φημισμένα είναι:

Επιπλέον πληροφορίες: Τεννις Wiki

Το Τέννις είναι ένα άθλημα για όλες τις ηλικίες, (από 4 μέχρι 84 ετών και πλέον). Εκτός από την ψυχαγωγία εκγυμνάζει το σώμα και τον εγκέφαλο. Διότι απαιτεί υψηλό βαθμό αυτοσυγκέντρωσης, έλεγχο, παρατηρητικότητακαι τέλειο συντονισμό νοητικής και σωματικής ικανότητας.

tennis-history
tennis-history
tennis-history
tennis-history
tennis-history